'/> Langkah Mudah untuk Membuat Tempe orek rumahan Anti Gagal - Jawatan Memasak

Langkah Mudah untuk Membuat Tempe orek rumahan Anti Gagal

rumah tempe orek

Mencari resipi tempe Orek buatan sendiri untuk kegagalan? Cara membuat resepi homemade mudah dengan Tempe Orek Anti Glitch Beberapa orang sekeliling kita mencari kebelakangan ini, mungkin salah seorang daripada mereka adalah kawan. Ibu muda sudah biasa menggunakan internet di telefon pintar untuk melihat dan menggunakan maklumat imej sebagai sumber inspirasi. Posted Kali ini, saya akan kongsikan langkah-langkah untuk menyajikan resepi Tempe Orek homemade yang sempurna, tak susah tapi tak senang nak buat. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak akan memuaskan atau sedap. Malah, tempe buatan sendiri yang lazat harus mempunyai rasa dan rasa yang membangkitkan selera anda.

Terdapat banyak perkara yang sedikit sebanyak mempengaruhi kualiti rasa tempo buatan sendiri, daripada jenis bahan, pemilihan bahan segar, cara pemprosesan dan penyajian. Anda tidak perlu risau jika anda ingin membuat pasta tempe yang sedap di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi keseronokan. Ni gambar rumah di Tempe.

Di bawah adalah beberapa petua dan petua berguna yang boleh digunakan untuk membuat doh tempe siap di rumah. Pasta tempe boleh dibuat di rumah menggunakan 10 jenis bahan dan 2 langkah penyediaan. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Ia adalah hidangan buatan sendiri yang sangat baik, salah satu kegemaran saya ✨

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus untuk membuat doh tempera buatan sendiri:

  1. 1 papan tempe, potong ikut saiz (pilihan)
  2. 6 biji bawang besar (2 keping)
  3. 4 ulas bawang putih (2 keping)
  4. 4 biji lada merah (potong 2 bahagian)
  5. 5 lada hijau besar (2 keping)
  6. 2 daun salam
  7. 1 cm laos
  8. lada secukupnya
  9. air secukupnya
  10. Garam, gula, kicap, rempah ratus yang sesuai

Langkah-langkah membuat gouache di rumah

  1. Potong dan perangkan tempe secukup rasa kemudian goreng sebentar.
  2. Tumis bawang besar, bawang putih, laos, laurel hingga naik bau, masukkan cili dan tempe, masukkan garam, gula, lada sulah, kicap dan rempah ratus. Kemudian masukkan sedikit air dan goreng sedikit, rasa dan hidangkan.

saya macam mana? Mudah atau tidak? Ia adalah pastri tempe yang boleh anda amalkan di rumah untuk disediakan di rumah. Biarkan ia berguna dan menyeronokkan!

You may like these posts

Link copied to clipboard.