'/> Langkah Mudah untuk Membuat Orek tempe garing awet, Sempurna - Jawatan Memasak

Langkah Mudah untuk Membuat Orek tempe garing awet, Sempurna

pembuka selera tempe kering

Orek Tempe rangup, sedap dan unik? Langkah Mudah Merangsang Rasa Anda sedang mencari langkah mudah memasak Orek Tempe baru-baru ini daripada ramai rakan di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada mereka adalah kawan. Ibu baru menggunakan Internet pada peranti untuk mencari maklumat grafik untuk difahami. Kongsi Kali ini saya akan kongsikan kepada anda cara menyediakan tempe orca yang sedap, tidaklah susah sangat tetapi tidak juga mudah. Jika dilakukan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi rata dan tawar. Malah, aurec tempe yang lazat pastinya mempunyai aroma dan rasa yang membangkitkan selera anda.

Pertama sekali, terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kualiti rasa Orek Tempe Rangup, pertama dari jenis bahan, kemudian dari pemilihan bahan segar hingga pemprosesan dan servis. Jangan risau jika anda ingin membuat hidangan yang sedap di mana-mana, kerana jika anda tahu kaedahnya terlebih dahulu, hidangan ini boleh menjadi istimewa. Di bawah adalah imej Orec Tempeh Crispy yang boleh anda gunakan sebagai contoh.

Baiklah, kali ini kita cuba buat Orek Tempe di rumah, jom. Mudah sahaja, hidangan ini akan membantu anda menyihatkan badan anda sekeluarga. Dengan 11 bahan dan 2 langkah pengeluaran, anda boleh membuat Orek Temhen Crispy. Ini adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Suami saya suka makan tempe jadi dia buat tempe setiap hari 😁 Sesuai dengan nasi kuning.

Baca Juga

Bahan-bahan dan Rempah-rempah untuk Pencuci mulut Orek Tempe:

  1. 2 pinggan panas dihiris
  2. sekumpulan buah
  3. terry seperti yang dikehendaki
  4. 6 ulas bawang merah
  5. 3 liter bawang putih putih
  6. kubis (pilihan)
  7. 3 sudu besar air benzoin
  8. 4 sudu besar gula merah
  9. 1/2 sudu besar gula halus
  10. kata-kata manis secukup rasa
  11. garam dan rempah ratus

Beginilah cara orek tempe kekal segar.

  1. Goreng kurma, ikan bilis dan kacang hingga kekuningan dan garing (masukkan garam jika digoreng dalam minyak).
  2. Didihkan Baumer dan Bauput, kemudian masukkan sedikit air dan masukkan sos tiram, gula merah dan air tar. Kemudian masukkan gula pasir terakhir, tempe, ikan bilis, dan kacang, kacau, masukkan garam, dan sesuaikan. pelarasan rasa

Saya sukakannya? bacaan mudah? Cara membuat tempe orke yang boleh anda amalkan di rumah. Saya harap ia berguna dan enjoy!

You may like these posts

Link copied to clipboard.