Langkah Mudah untuk Menyiapkan Cumi orek tempe Anti Gagal
Mencari idea unik untuk resepi tempe sotong yang sedap? Resepi Tempe Sotong Anti Fail sangat digemari oleh rakan-rakan di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripadanya. Ibu muda sudah biasa menggunakan Internet pada peranti mereka untuk mendapatkan maklumat tentang foto yang boleh dijadikan sumber inspirasi. dan kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat tempe sotong yang menyelerakan supaya betul-betul mencabar dan mudah. Jika rawatannya kurang baik, hasilnya tidak memuaskan malah boleh menjadi tidak menyenangkan. Sebenarnya, sotong terbaja yang sedap pasti mempunyai aroma dan rasa yang membangkitkan selera kita.
Terdapat beberapa perkara yang pergi sedikit lebih jauh dalam profil rasa Oregano Tempeh Calamari, daripada jenis bahan, pilihan bahan-bahan segar, kepada cara ia disediakan dan dihidangkan. Anda tidak perlu risau jika anda ingin membuat pembuka selera yang lazat dengan rasa ingin tahu di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar tempe sotong dengan oregano, yang mana anda boleh mendapatkan idea.
Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk memasak tempe sotong ialah 4 orang. Jadi pastikan hidangan ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.
Di samping itu, masa yang diperlukan untuk menyediakan pemula inquistempera dianggarkan kira-kira 30 minit.
Baca Juga
Di bawah adalah beberapa cara mudah dan senang untuk menyediakan tempera sotong sedia untuk dimasak. Sotong tempe orak boleh disediakan dengan 13 bahan dan 3 langkah memasak. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
Saya merindui keseronokan sederhana cumi
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Cumi Calamari yang lazat:
- 1 auns sotong masin
- 1 papan kecil Mo tempe
- 3 ulas bawang putih
- 8 ulas bersama bawang merah
- 10 lada cayenne
- 5 sudu besar perkataan
- Secubit serbuk selasih
- 2 daun salam
- 2 helai daun oren
- 2 keping lengkuas dibiakkan
- 1 keping lemon dimemarcano
- rasa garam
- rasa air
Cara masak tempe sotong yang sedap
- Cuci sotong dalam air suam 3 kali selama 30 minit, kemudian tanggalkan cat dan bersihkan. Tak masin mak. Kalau nak garam pun lama. Potong tempe secukup rasa. Goreng tempe hingga kekuningan, kemudian toskan.
- Cincang cili, bawang putih, bawang besar, daun salam dan beberapa helai daun oren. Lengkuas hijau, limau. Bakar semua rempah ini hingga naik bau. Masukkan tempe, masukkan garam, masukkan kicap manis, dan masukkan air secukupnya untuk merendam tempe.
- Akhir sekali, sebelum air habis, masukkan sotong tanpa banyak masa, jintan manis (ni lagi lama), periksa rasa dan hidangkan dalam mangkuk, kemudian (herba selasih pilihan) taburkan selasih. .
Sepertimana mereka? Adakah ia mudah atau tidak? Jadi sediakan tamper sotong sedap yang boleh anda buat di rumah. Semoga berjaya dalam usaha anda!