'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Tempe Orek, Menggugah Selera - Jawatan Memasak

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Tempe Orek, Menggugah Selera

Tempe Orec

Sentiasa mencari inspirasi. Bagaimana cara membuat Tempe Orek mudah, sedap?, Langkah mudah membuat Tempe Orek yang sedap baru-baru ini dicari oleh rakan-rakan di kawasan kita, mungkin anda salah seorang daripadanya. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan data imej sebagai konsep menggunakan Internet mudah alih. Baiklah, kali ini saya akan berkongsi dengan anda panduan tentang cara membuat suhu orec anti-jatuh yang keras dan mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan tidak menyenangkan. Sesedap mana pun tempe anda, ia semestinya mempunyai aroma dan rasa yang menarik minat selera kita.

Banyak faktor mempengaruhi kualiti rasa tepe orek, daripada jenis bahan sehingga pemilihan bahan segar, pemprosesan dan hidangan. Jika anda ingin membuat Temher Orke yang lazat di rumah, jangan risau, kerana jika anda tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar Tempe Orek yang boleh anda jadikan idea.

Hidangkan 4 orang untuk membuat Tempe Orek. Jadi pastikan bilik ini cukup baik untuk memberi perkhidmatan kepada anda dan orang tersayang.

Dianggarkan juga Tep Orek mengambil masa kira-kira sejam untuk disediakan.

Baca Juga

Nah, kali ini kita akan cuba menukar suhu di rumah. Dengan mengekalkan bahan-bahan yang mudah, makanan ini membantu menyihatkan badan kita. Anda boleh membuat Tempe Ore menggunakan 13 jenis bahan dan 8 peringkat kerajinan. Berikut adalah cara menyediakan makanan.

Tempe orek lagi sedap dari kutil. tingkatkan!

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Tempe Orek:

  1. 1 tempe besar, kobis dipotong 1 cm
  2. 250 gram kacang cincang
  3. 5 lada Bulgaria, dicincang
  4. 6 biji bawang merah, dihiris
  5. 4 ulas bawang putih, dikisar
  6. 3 daun salam
  7. 1 batang serai, dicincang
  8. 1 cm lengkuas dihiris
  9. 1 sudu besar setiap rempah, garam, gula, lada sulah
  10. 4 sudu besar kicap manis
  11. 2 sudu besar gula perang, dicincang
  12. 2 sudu besar taro
  13. 1/2 buah lemon

Langkah-langkah menyediakan Tempe Orek

  1. Potong lebih daripada 1 cm tempe seperti kobis. Didihkan sehingga 3/4
  2. Didihkan dan taburkan garam dan gula
  3. Cincang bawang putih dan bawang putih dan goreng nasi. Masak sehingga naik bau
  4. Masukkan daun salam, gula merah, lengkuas dan halia. Masak hingga naik bau dan sebati
  5. Masukkan cili dan kacang
  6. Masukkan tempe dan kicap manis. Kacau sehingga sekata
  7. Masukkan gula, garam, rempah ratus dan lada sulah
  8. Masukkan jus lemon dan hidangan sedia untuk dihidangkan.

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang disediakan oleh pasukan kami di halaman ini. Kami berharap resepi Orek Tem yang ringkas di atas menjadi idea untuk anda memasak makanan yang sedap untuk keluarga/rakan-rakan anda atau bagi mereka yang ingin menjual makanan. Semoga berjaya!

You may like these posts

Link copied to clipboard.