Resep Orek tempe basah yang Lezat Sekali
Sedang mencari resepi Tempe Orek Moist yang sedap dan unik? Orang ramai tercari-cari Resepi Tempe Moist Orek Tempe yang lazat hari ini, mungkin anda salah seorang daripadanya. Orang ramai menggunakan penyemakan imbas internet di laman web HP untuk mencari maklumat tentang imej yang boleh menjadi inspirasi. Kali ini saya akan kongsikan resepi Tempe Orkek Anti Philips yang tidak susah dan senang nak buat. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan malah tidak menyenangkan. Temhe Ork rasanya sedap tetapi mempunyai rasa dan aroma yang pasti boleh menggoda lidah kita.
Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa teh basah anda, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, pemprosesan dan hidangan. Jangan risau jika anda ingin membuat tempe Orec yang sedap di rumah, kerana jika anda tahu kaedahnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut adalah gambar tempe orca basah yang boleh anda jadikan inspirasi.
Baiklah, kali ini kita akan cuba, mari kita ubah masa di rumah. Dengan bahan-bahan yang mudah, makanan ini boleh memberi manfaat kepada tubuh badan anda dan kesihatan keluarga anda. Anda boleh membuat Orek Moist Tempe menggunakan 17 bahan dan 4 langkah penghasilan. Berikut ialah cara menyediakan makanan.
Kena suhu melampau dalam peti ais, penat buat tempe goreng atau mendoan, baru buat tempe hari ini.
Baca Juga
Bahan-bahan dan Rempah-rempah yang Digunakan untuk Membuat Tempe Orek Keju:
- Bahan utama
- 1 plat suhu
- Minyak masak secukupnya
- air secukupnya
- Herba dan rempah
- 4 ulas bawang merah, dihiris
- 2 ulas bawang putih, cincang
- 5 sudu besar lada merah, dicincang
- 2 lada merah, dicincang
- 1 batang serai, dihiris
- 2 cm lengkuas dihiris
- 1 daun salam
- Gula merah secukup rasa
- 1 sudu kecil kicap manis
- 1/2 sudu teh gula
- 1/2 sudu teh garam
- 1/2 sudu teh sup cendawan
Cara Membuat Orek Tempe Vet
- Potong api kecil, goreng hingga separuh kering, ketepikan.
- Tumis hingga naik bau, masukkan cili, lengkuas, salami, serai dan gula merah.
- Tuangkan air dan besarkan api. Masukkan kicap, garam, gula dan sup cendawan. Gaul sebati. Tunggu sehingga mendidih.
- Selepas mengurangkan air, semak rasa. Sedia untuk dihidangkan
macam ni? Mudah, kan? Inilah cara membuat tempe basah yang boleh anda cuba di rumah. Saya harap ini berguna dan selamat maju jaya.